maandag 9 januari 2017

Een nieuwe zee

Sinds een aantal weken ben ik aan het 'zwemmen' in onbekend water: de zee van leerbewerking.
Het blijkt een oceaan met mooie uitdagende stromingen.
Oppassen dat ik niet verdrink in die oceaan, voor andere creatievelingen vast een herkenbaar issue....

Het begint er steeds meer op te lijken dat leerbewerking een ambacht is dat in Nederland weinig wordt uitgeoefend, Ik heb het dan over het werken met écht plantaardig gelooid leer, het zogenaamde tuigleer. Er zijn maar weinig nederlandstalige sites te vinden met een goeie uitleg en nog minder webwinkels waar je de juiste materialen kunt vinden met de bijbehorende deugdelijke informatie. Ook de prijzen voor materialen zijn op sommige plaatsen gigantisch overtrokken. In het buitenland (Duitsland, Engeland en Japan) wordt dit ambacht veel serieuzer genomen. Ik heb ondertussen al veel veldwerk verricht en kom tot de conclusie dat we hier nog erg veel kunnen leren.

En dit terwijl het zo'n mooi natuurlijk materiaal is om mee te werken, met soms onverwachte eigen grillen en nukken overigens.

Ik verken techniek voor techniek. Ik ben begonnen met stempelen met als resultaat een mooie stoere natuurlijke armband. Deze kun je al bestellen op mijn website.
Momenteel ben ik aan het oefenen met het naaien met de zadelmakerssteek zodat ik werkstukken kan maken die uit meerdere onderdelen bestaan. Ik kan je vertellen dat dat een hele uitdaging is, zowel op techniekgebied als op materiaalgebied, maar ik vorder. Binnenkort meer hierover.

Ik ben eens benieuwd of er onder de hobbyisten hier belangstelling is voor het werken met tuigleer. Denk je bij het lezen van dit stukje: Oh....dat heb ik altijd al eens willen proberen! Reageer dan maar eens.

Wellicht kan ik jullie op dit blog af en toe een aantal haven bieden voor een mooie ontdekkingsreis op deze onbevaren oceaan.....


4 opmerkingen:

 1. Leuk z'n nieuwe uitdaging. Ik vind leer ook altijd leuk. Ben nog van plan om iets te gaan maken van mijn oude lederen jas....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie op je blog dat jij ook graag steeds nieuwe materialen uitprobeert...mooi om te zien dat meer creatievelingen dat hebben. Mooie creaties maak je hoor!

   Verwijderen
 2. شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للنظافة
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen