zaterdag 30 maart 2013

De Spintol

Een aantal weken geleden kwam ik op het idee om zelf Bakkerskoord te maken. Sindsdien heeft mijn hoofd helemaal volgezeten met het ontrafelen van de techniek van het twijnen. Ik had al eerder polsbandjes getwijnd, om een spijkertje en draaien met een potlood,  maar daarbij pakte ik steeds de getwijnde draden samen waardoor er geen streeppatroon ontstaat, maar dit:


Dat wilde ik dus niet. Ik wilde echt het streepjespatroon van Bakkerskoord, maar dan in de kleurtjes en de hoeveelheid die IK wilde.

Ik (ruimtelijk debiel) heb me een puntmuts zitten prakezeren hoe ik het koord zo moest bewerken dat ik gewoon twee kleuren kon twijnen.

Ik heb de boormachine geprobeerd, de naaimachine, zelfs het dingetje dat je gebruikt om je nagels te manicuren (hoe heet dat ding eigenlijk?)..... Het hele huis gebruikt om garen te spannen, te draaien en op te rollen.......en mijn ruimtelijk inzicht maakte maar overuren....Het lukte me om een draad van een meter of twee te maken en daar maakte ik dit mee:Maar ik wilde klosjes kunnen maken, met zoveel draad erop als ik wil. En dat lukte dus niet, hoeveel spijkertjes ik ook in alle kasten sloeg.
Totdat ik ergens op internet een gebruiksaanwijzing van de spintol tegenkwam....
En mijn moeder zo'n ding gewoon in de kast had liggen.
Nu laat ik de tol tollen zodat mijn hoofd dat niet meer hoeft te doen. En ik kan meters maken, zoveel als ik wil! Jippie....Eureka! En kijk, dit zijn de eerste resultaten:


Zo, nu kan ik het eindelijk loslaten...Ik weet hoe het moet en als ik het wil maken, kan het...

Zennn....

-xxx- Reggie


8 opmerkingen:

 1. Zenn ja....
  Mooie foto`s..en ik vind dat je goed bezig bent geweest zeg ♥
  Hele fijne paasdagen
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 2. whihihi...........een vette zen

  ik vind dat je dat heel knap hebt gedaan

  fijne dagen

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaaaaaf!!
  En heerlijk beschreven
  X Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha...kijk de aanhouder wint, het is je uiteindelijk gewoon gelukt!! Nu kun je heerlijk Zennnnn de Paasdagen in!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed zeg!! Ben nog steeds wel benieuwd hoe het dan precies in zijn werk gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooie foto's
  knap gedaan

  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen